سفارش تبلیغ
صبا ویژن



دانشمندان در میان مردم، مانند ماه شب چهارده در آسمان اند که بر دیگر ستارگان پرتو می افکند . [امام علی علیه السلام]

فلسفه سجده بر تربت سیدالشهدا)علیه السلام( چیست؟

سوال :فلسفه سجده بر تربت سیدالشهدا)علیه السلام( چیست؟
پاسخ :در این باره نخست باید دانست, سجده بر زمین, سنگ و خاک, مورد اتفاق همه مسلمانان است و تمام فرقه های اهل سنت نیز به درستی سجده بر زمین اعتقاد دارند. اما نسبت به درستی سجده بر فرش, پوشیدنی ها و خوردنی ها, اختلاف است. در این صورت عقل و منطق اقتضاء می کند که به روش مورد اتفاق عمل شود واز مورد اختلاف دوری شود.
 در این باره روایت پیامبر)صلی الله علیه( که مورد اتفاق شیعیان و اهل سنت است, نقل می کنیم: جُعلت لی الارضُ مسجداً و طهوراً   صحیح بخاری, ج 1, کتاب الصلاة, ص 19.   زمین برای من, سجده گاه و مایه پاکیزگی قرار داده شده است   از این روایت به خوبی استفاده می شود  پیامبر)صلی الله علیه( خاک و زمین را به عنوان سجده گاه و جهت تیمم استفاده می کردند و در این باره تمامی شیعیان و اهل سنت اتفاق نظر دارند. نسبت به دیگر موارد اگر اختلاف نظر هست, عقل داوری می کند که به مورد اتفاق نظر, عمل شود.
 اما در خصوص برتری تربت امام حسین)علیه السلام(, علامه امینی)ره( می فرماید: این امر بر دو اصل اساسی استوار است:
 الف( آن که شیعه امامیه در صدد آن است که برای خود تربت و مهری پاک به همراه داشته باشد تا بر آن سجده نماید.
ب( برخی از مکان ها بر بعضی دیگر برتری دارد, لذا آثار و برکاتی بر آن مترتب است  به همین دلیل کعبه و حرم, حکم خاصی به خود گرفته است. از جمله سرزمین هایی که بر سایر بقاع برتری پیدا کرده و دارای آثار و برکاتی خاص است محلی است که بدن شریف سیدالشهدا)علیه السلام( را در خود جای داده است. همان بقعه ای که امام علی)علیه السلام( قبل از شهادت امام حسین)علیه السلام( قبضه ای از خاک آن را برداشت و استشمام کرد و چنان گریست که زمین از اشک های حضرتش مرطوب گشت. سپس فرمود: از این سرزمین هفتاد هزار نفر محشور شده و بدون حساب وارد بهشت می گردند المعجم الکبیر, ج 3, ص 111, ح 5282.. آیا سجده بر چنین تربتی مطلوبیت و قداست ندارد و سبب تقرب به خداوند متعال نمی گردد؟ آیا سزاوار نیست که انسان بر تربتی سجده کند که در آن نشانه های توحید و شهادت در راه معبود است؟ تربتی که در صورت توجه خاص به حقیقت آن حالت رقت قلب در انسان ایجاد شده و انسان را به سوی خداوند نزدیک می کند...   السجود علی التربة الحسینیة عند الشیعة الامامیه, ص 96-78.
 استاد عباس محمود عقاد - نویسنده مصری - در مورد سرزمین کربلا می نویسد:
H} سرزمین کربلا حرمی است که مسلمانان برای عبرت و یادآوری به زیارت آن می آیند و غیر مسلمین برای مشاهده و بازدید, ولی اگر بنا باشد که حق این سرزمین ادا شود باید آن را زیارت گاه هر انسانی قرار داد که برای نوع خود نصیبی از قداست و بهره ای از فضیلت قائل است, زیرا ما به یاد نداریم که قطعه ای از زمین به مانند کربلا این چنین دارای فضیلت و منقبت باشد و این نیست مگر به جهت آن که این سرزمین با اسم کربلا و منزلگاه حسین)علیه السلام( مقرون و عجین شده است   ابوالشهدا, ص 541..



کلمات کلیدی : سجده - تربت سیدالشهدا، امید-نا امیدی-ترجو-ارجی

[ نظر:() ]
ن : مرتضی حسین زاده
ت : 89/12/18:: 8:44 عصر

محمد بن حسن عسکری (عج) آخرین امام از امامان دوازده گانه شیعیان است. در ١۵ شعبان سال ٢۵۵ هـ.ق در سامرا به دنیا آمد و تنها فرزند امام حسن عسکری (ع)، یازدهمین امام شعیان ما است. مادر آن حضرت نرجس (نرگس) است که گفته اند از نوادگان قیصر روم بوده است. «مهدی» حُجَت، قائم منتظر، خلف صالح، بقیه الله، صاحب زمان، ولی عصر و امام عصر از لقبهای آن حضرت است.

قالب بلاگفا

قالب وبلاگ

purchase vpn

بازی اندروید